20 Aralık 2013 Cuma

Yeni Yıl


Yeni yıl , yeni umutlar, yeni heyecanlar , yeni istekler....


2013 ü geride bırakmamıza neredeyse bir buçuk hafta var. Yılbaşında ne yapacağız henüz karar veremedik. Kimi insan Hristiyanlara ait olduğu için yeni yılı kutlamanın doğru olmadığını söyler. Ancak Hristiyanlar noel kutlaması yaparlar. Noel, her yıl 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder.Yanlış biliyorsam da affola. Bizde yılbaşı sadece 31 Aralıkta yeni yılın gelmesini eğlenerek farklı bir düşünce olmadan kutlanır. Amacımız birbirinden farklı olduğu için açıkçası ben yeni yılı Müslümanlar kutlamaz cümlesini doğru bulmuyorum. Asimile oluyoruz kültürümüzde böyle şeyler yok diyenlere de inanın saygı duyuyorum. Ama ben insanlarının diğer insanları rahatsız etmeden mutlu oldukları bir şeyi yapmalarını yanlış bulmuyorum.

Geçen sene yeni yılı evde karşıladık. Arkadaşlar toplanıp geldiler. Arkadaş müziği kendimiz yaparız diye gitarını alıp gelmişti. Nil'in sesi zaten güzel. Gerçi Nil 'in o gece müzik programı vardı. Geç katıldı. Çok eğlenceli bir akşam olmuştu.  Umarım bu senede eğlenceli bir akşam olur.

O gün arkadaşlar yemeği yedikten sonra gelecekleri için atıştırmalıklar hazırladım. Her yıl başının vazgeçilmezi çerezler, meyve, içecekler, cipsler alındı. Gözüm nasıl dönmüş o kadar şey hazırlamışım ki "Keşke yemek yemeden gelseymişiz" dediler. Allahtan hazırladıklarımın hepsi bitti. Atılsaydı çok üzülürdüm.

Bu sene evde kalırsak yine atıştırmalık , pratik bir şeyler hazırlarım. İnternette yılbaşı için çok yaratıcı fikirler var sizinle de paylaşmak istedim. Yeni yıl  dileklerimi eğer unutmazsam başka bir postta iletmek isterim. Sevgiyle kalın:)



































5 yorum:

Unknown dedi ki...

harika şeyler varmış kornetten çam ağacı süper :))

Unknown dedi ki...

Evet bende çok sevdim. Gıda boyasıyla basit bir şekilde yapılabiliyor :)

safransarı dedi ki...

Nam nam namm :)

Unknown dedi ki...

:)

TUGBA ATES dedi ki...

Harika fikirler! Bende evde böyle şeyler denemek istiyorum. http://tugbates.blogspot.com