24 Kasım 2014 Pazartesi

Örtmenim Örtmenim....


Babamın memuriyetinden dolayı sürekli taşındık. Türkiye'nin  % 80 ini gördüm diyebilirim. Sürekli yeni şehirler , yeni insanlar , yeni hayatlar, yeni tatlar, yeni kokular...


Bu yarı çingenelik hayatımızda ilkokul, ortaokul , lise boyunca tam 9 okul değiştirdim. Paylaşımlara bakıyorum herkes ilkokul öğretmeninin Öğretmenler Gününü kutlamış ,ben bir ikisinin adını zor hatırlıyorum. Ancak hiç birinin yaptıklarını,bana kattıklarını unutmuş değilim. Çok güzel günler yaşadım onların sayesinde. Keşke çoğu öğrenci benim gibi bir öğrencilik dönemi yaşasa.
( Çok taşınmaktan dolayı okul hayatım maf oldu çok ayrı bir konu daha sonra bahsederim:):))
Ben birleşik sınıflarda bile okudum. Okulun toplam iki sınıfı, bir küçük spor salonu, bir müdür odası, birde küçük öğretmenler odası vardı. Kocaman nar, kiraz ağaçları olan bir bahçesi vardı. Sobayı nöbetleşe büyük sınıflar olarak biz yakardık. Önlüğümün altından giydiğim badim, eşofman üstümün kolları hep kömür karası olurdu. Şehirlerdeki çocuklar için sıradan şeyler olan tahtalar, kitaplar, değişik kalemler, renkli kitaplar bize lüks gelirdi.
23 Nisanlarda özel günler hayatımızın en güzel zamanları olurdu. Öğretmenlerimiz bizler için kostümler diker, oyunlar hazırlardı. Yeri gelir karşılarında küçük çocuk değil arkadaşları varmış gibi sohbetler eder görevler verirlerdi. Onlara baktıkça öğretmen olmayı çok isterdim. Zaman, çevre insanı farklı alanlara sürüklüyor.

Gezdiğim tüm şehirlerde çok güzel anılar biriktirdim. Tüm öğretmenlerimin şuan her nerede yaşıyorlar bilemiyorum ama Öğretmenler Günü kutlu olsun.

4 yorum:

Nuray dedi ki...

Çok okul değiştirmek olumsuz gibi algılanır ama ne güzel siz onu olumluya çevirmişsiniz :)) Sevgiler..

sadecenaciye dedi ki...

bende aynı durumdayım çok okul çok öğretmen
arkadaşlarım bile hep unutulmuş...

Locosmetico dedi ki...

Bana da bekliyorum. www.locosmetico.blogspot.com.tr

Unknown dedi ki...

Takipteyim tatlım bana da beklerim
http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr